25 de gener 2021

PORTA DE LA CLASSE DELS ÓSSOS


 Ara sí podem donar per conclosa la porta de l'aula!!! 👏👏👏

És costum al centre decorar la porta d'entrada de totes les classes de l'escola amb el tema triat com a nom d'aula. 

La veritat que el centre està molt xulo, tenim molta varietat, i a més, et dóna una idea dels temes que treballen a cada aula! Però enguany, malauradament, les famílies no podeu gaudir de veure el centre tan engalanat. 😞

En el nostre cas, el fer sa porta ha estat una feina important al treball de "miniprojecte" que duim a terme amb el nom de la classe: Els óssos.

Pensar en fer projecte amb els infants de 3 anys és molt agosarat però donat que el nom donava per tant, no he pogut evitar intentar acostar-los al món dels óssos i fer activitats relacionades amb ells, que ens ajudin a treballar objectius d'aula i que ens facin saber, cadascun en el nivell que arribi, més sobre què són, com ens comparam amb ells, què tenim d'igual i què de diferent, quins tipus hi ha... Etc.

Com sabeu, al primer trimestre vàrem veure un tipus d'ós diferent per setmana, en deiem algunes característiques de cadascun d'ells i quasi sempre sortia el tema d'on vivíen... No tots els óssos viuen al mateix lloc! Però i nosaltres, on vivim?

Sabem que vivim a un planeta que es diu Terra, a una illa que està envoltada del mar, Mallorca i que la nostra ciutat es diu Inca. 

Avui, hem recordat això que ja vàrem treballar amb l'ajuda d'una bolla del món. Ens hem situat i hem cercat més o menys on viuen els diferents tipus d'óssos per recordar perquè hem fet diferents hàbitats al paper de la porta i perquè els colors i la vegetació de cada un d'ells eren diferents. 

Crec que hi ha termes que són molt abstractes pels nostres infants de 3 anys però segur que podem fer una aproximació al coneixement sobre el món que l'envolta i les característiques dels diferents llocs! La Terra és un planeta amb una gran varietat de paisatges!

A més, aquesta setmana començam el tema de la Família i també treballarem qui som i on vivím... Així que tot ens torna a quedar relacionat!

Estic molt contenta del resultat, les dues sessions que hem dedicat a fer el fons han estat molt engrescadores i avui, posant cadascun d'ells la seva foto amb la seva mascota a l'hàbitat corresponent, plens d'orgull, ha estat molt emocionant també!

Ara vos pas es vídeo i podreu comprovar com amb les indicacions que els hi donava i una gran quantitat d'estris i colors hem construït la nostra porta dels óssos! Estan d'enhorabona, han fet una feinada i estic molt orgullosa!!!

Endavant!


Una besada!!!
Cristina.

1 comentari: